Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling: de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen sinds maandag 6 april een aanvraag doen.

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met een omzetverlies van minimaal 20% tegemoet te komen in de loonkosten. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract blijven doorbetalen.

De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting, die is gestopt. Bij het UWV kunt u een aanvraag NOW indienen. Hier leest u hoe dat gaat en welke voorwaarden er zijn. Het UWV heeft ook een handige rekentool gemaakt om het omzetverlies te bepalen. Die vindt u hier. Wilt u hierover met ons van gedachten wisselen, dan zijn we u graag van dienst.

Tijdelijk minder werk

Het kan gebeuren, zeker in deze tijd, dat u tijdelijk minder of geen werk heeft voor uw werknemers. In bepaalde omstandigheden zijn er dan voorzieningen voor u en voor hen. Bent u ondernemer en heeft u ondernemersvragen door het coronavirus? Kijk dan op het KvK Coronaloket: kvk.nl/coronaloket. U kunt dit loket ook op werkdagen bellen via 0800-2117.

Overzicht regelingen

Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u een overzicht met alle regelingen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Dit betreft financiële tegemoetkoming, financierings- en/of kredietregelingen, belastingmaatregelen en sector- en branchespecifieke regelingen en overige regelingen.

Wilt u ook een persoonlijk advies op maat zonder verrassingen?

In een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek leggen we u graag uit wat we voor u kunnen betekenen. Wilt u meer weten? Vul dan het formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.