Hypotheken & zo!

  • Erkend hypotheekadviseur

  • Gratis kennismakingsgesprek

  • Onafhankelijk hypotheekadvies

  • Overzichtelijke schriftelijke rapportage

Je hebt een huis op het oog. In gedachten ben je waarschijnlijk al aan het bedenken waar de eettafel gaat komen. Maar dan moet het huis nog wel eerst daadwerkelijk gekocht worden. Met een hypotheek natuurlijk, want zoveel geld staat er niet op je rekening. Dus je hebt op Google gezocht op ‘Hypotheek’ of je hebt in je omgeving eens rondgevraagd waar je tegenwoordig allemaal mee te maken krijgt. Jij wil dat geweldige huis gewoon kopen, maar je wilt wel een betaalbare en goede hypotheek. Het hypotheekaanbod is gigantisch, dat heb je misschien wel gemerkt. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten bij het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een huis? En waar doe je nu daadwerkelijk goed aan? En wat moet je juist niet doen? Speciaal voor jou hebben we deze checklist opgesteld, zodat je in één oogopslag weet wat belangrijk is bij het afsluiten van een hypotheek.

1. Snel weten waar je aan toe bent

Eigenlijk moet je al weten wat je mogelijkheden zijn voordat je bij een huis gaat kijken. Maar wanneer dat niet is gelukt en je toch al een huis op het oog hebt, wil je snel weten waar je aan toe bent. Want vaak zijn er meerdere geïnteresseerden en dan moet je snel zijn. Als je dan ook nog lang moet wachten op een afspraak met een hypotheekadviseur, dan is dat ronduit frustrerend. Daarom kun je bij ons vaak al binnen een week in gesprek zijn met onze adviseur.

2. Duidelijke uitleg

De aankoop van je huis is waarschijnlijk de grootste uitgave die je in je leven gaat doen. De financiering daarvan is dus belangrijk voor je. Maar waarschijnlijk is dit niet je favoriete bezigheid. Waar je niet op zit te wachten is een adviseur die met lastige hypotheektermen komt. Je wil gewoon duidelijk uitgelegd hebben hoe het zit en snappen waarvoor je gaat tekenen. Logisch toch? Dat vinden wij van wel. We leggen je in normale Nederlandse taal uit wat jouw hypotheek voor je betekent. Zodat je echt begrijpt waar je aan toe bent en jij je geen leek meer voelt.

En herken je dit? Dat je tijdens het gesprek met een adviseur precies snapt hoe je hypotheek in elkaar zit, maar dat je het na een week al niet meer weet? Snappen wij volkomen! Daarom krijg je van ons altijd een financieel adviesrapport waarin precies uitgelegd staat hoe je hypotheek in elkaar zit en waarom er voor een bepaalde constructie is gekozen. Wel zo duidelijk. Kun je het nog eens nalezen als je het even niet meer weet.

3. Een financieel zwaargewicht

Een hypotheek is meer dan alleen een zak geld en een rentepercentage. Een adviseur moet ook rekening houden met complexe belastingregels, hypotheekregels, regels vanuit de toezichthouder en ga zo maar door. Iemand tegenover je die nog maar net het juiste papiertje op zak heeft om hypotheekadvies te mogen geven? Of ‘goedkoop’ telefonisch advies van een partij die je alleen via een website kent? Dan weet je helemaal niet wie je adviseur is. Liever niet dus.

Zeker wanneer je al een hypotheek hebt lopen en een ander huis op het oog hebt, wil je een adviseur die precies weet wat er de afgelopen jaren veranderd is in de wetgeving of de hypotheekrenteaftrek. En je wil iemand die je kan adviseren over een eventuele restschuld of juist overwaarde. Onze mensen zijn ‘Erkend hypothecair planner’ en lid van de NVHP, wat betekent dat we elk jaar een veel moeilijkere opleiding doen dan landelijk vereist is. Of simpel gezegd: we hebben het officiële papiertje voor financieel zwaargewichten op zak. En niet alleen het papiertje, we hebben allemaal ook jarenlange praktijkervaring en kennen het klappen van de zweep.

4. Onafhankelijk advies

Wil je één van de drie standaard smaakjes die de grote banken aanbieden of wil je een hypotheek die écht bij jou past? Ieder mens heeft andere wensen. Dus waarom zou elke klant die bij een grote bank binnen komt lopen per definitie passen bij hun standaardhypotheek? Dat is toch raar? Je wil toch juist weten welke bank in jouw specifieke situatie de beste hypotheek heeft? Dat vinden wij niet raar, maar logisch.

Daarom spitten wij door het enorme aanbod van nagenoeg alle banken in Nederland. Ook die van de kleinere geldverstrekkers. Want elke bank heeft zijn eigen voorwaarden en regels. Met onze jarenlange ervaring weten wij precies wat de mogelijkheden of onmogelijkheden zijn bij al die banken. Want wat jouw wensen ook zijn, wij puzzelen net zolang totdat we de juiste hypotheek en constructie hebben gevonden. En als dat een hypotheek van zo’n grote bank blijkt te zijn? Dan regelen wij voor jou de hypotheek bij die grote bank! Want ons maakt het niet uit bij welke bank jij je hypotheekafsluit, ons advies is volledig onafhankelijk. Omdat wij voor jou werken en niet voor een bank.

5. Lage maandlasten

Die hypotheek neemt een aardige hap uit je maandbudget. Elke maand weer. Daarom is het fijn om die maandlasten zo laag mogelijk te houden. Dat doen we niet alleen door te kijken naar banken met een lage rente. We houden ook rekening met jouw (toekomst)wensen én door uit te puzzelen welke verzekeraar de goedkoopste (veelal verplichte) overlijdensrisicoverzekering biedt.
Dat is een gouden combinatie die écht de laagste maandlasten oplevert. Ook kunnen we een verzekeringspakket bij elkaar zoeken dat perfect bij je past. We combineren de beste verzekeringen in één overzichtelijk totaalpakket. Alles op elkaar afgestemd en geen dubbele verzekeringen, waardoor je nooit teveel betaalt. Onze onafhankelijkheid is een hele zorg minder.

6. Tegenslag-proof

Je zal maar ineens zonder baan komen te zitten of langdurig ziek worden. Als je in zo’n vervelende situatie terechtkomt waarin ook nog eens je inkomen omlaag gaat, wil je je geen zorgen hoeven maken over je huis. Daar houden we rekening mee in onze adviezen. Krijg je te maken met zo’n tegenslag? Als je ons advies opvolgt, kan je hypotheek tegen een stootje. Een hele zorg minder.

7 . Vooraf duidelijkheid

Een hypotheekadvies kost geld, heel simpel. Dus wil je vooraf een helder beeld van wat je moet gaan betalen aan de adviseur, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Logisch toch? Wij werken in de meeste gevallen met vaste tarieven. Daarmee bieden we jou de zekerheid dat je niet teveel betaalt. En hoe hoog dat bedrag precies gaat worden, geven we natuurlijk vooraf aan.

8. Geen tijd verspillen aan uitzoekwerk

Voordat je nieuwe huis echt van jou is, moet je nog wel het een en ander regelen. Veel mensen vergissen zich hier echt in. Heel veel stukken aanleveren, taxatie regelen, allerlei formulieren
invullen, berekeningen maken, uitzoekwerk, de notaris die allerlei aktes aan je voorlegt. Weet je eigenlijk wel zeker dat je het allemaal goed doet als je het zelf gaat regelen? Als jij nu al zucht bij het idee dat je dit allemaal zelf zou moeten regelen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Laat ons al dat uitzoek-, en regelwerk maar doen, dat scheelt jou heel veel tijd.

En waarschijnlijk ook een hoop frustratie en onzekerheid. Dan kun jij je bezighouden met de inrichting van je nieuwe huis. Wij adviseren niet alleen welke hypotheek het beste bij je past, we nemen ook het regelwerk uit handen. We regelen de hypotheekaanvraag, de verzekeringen, de taxatie, onderhandelen met de diverse partijen als er toch problemen blijken te zijn én we treffen alle voorbereidingen om de hypotheek zo snel mogelijk bij de notaris te laten passeren. Klinkt al een stuk relaxter, toch?

9. Alles onder 1 dak

Hoe heerlijk zou het zijn als je voor al je financiële regelwerk maar één adres hoeft te hebben? Eén plek voor je hypotheek, schadeverzekeringen, eventuele leningen en je spaargeld. Dat zou die financiële wirwar toch een stuk overzichtelijker maken. Nou, dat bieden wij dus allemaal. Uw financieel advieskantoor voor persoonlijk en onafhankelijk advies over al je geldzaken.

10. Een levenslange partner

Na het afsluiten van je hypotheek zijn er altijd zaken die veranderen. Bijvoorbeeld in wetgeving, rentestanden, je persoonlijke situatie, noem maar op.

Je wil een adviseur die verstand heeft van zaken en waar je op kan terugvallen. Want als je vragen hebt, wil je wel eerlijk antwoord. Natuurlijk het liefst van iemand die voor jouw belangen opkomt en niet in het belang van de bank of verzekeraar. Dat is nu precies wat wij doen. Het beste voor jou eruit halen, welke vraag je ook hebt. Daarom kun je er bij ons voor kiezen om ook na het afsluiten van je hypotheek én verzekeringen doorlopend geadviseerd te worden.

Je krijgt dan periodiek een gratis updategesprek. We bekijken dan samen of er veranderingen zijn in je persoonlijke situatie en of de hypotheek nog past bij je wensen. We geven een seintje als er iets aangepast moet worden. Ook checken we elke maand of je kunt besparen op je hypotheek. Want je wil natuurlijk niet pas jaren later horen dat je al die tijd te veel betaalde!

Als je een hypotheek gaat afsluiten, heb je twee opties:

  1. Je gaat naar een adviseur bij een grote bank
  2. Je gaat naar een onafhankelijk adviseur zoals Z&P advies.

Sommige mensen zijn geneigd te kiezen voor optie 1. Want als je de advieskosten vergelijkt, dan ben je bij die bank minder advieskosten kwijt. Die centen hou je dan toch maar mooi in je zak! Toch?
Maar is echter één grote MAAR… Het hypotheekadvies bij de grote banken lijkt niet voor niets goedkoper. Maar is dat ook zo?

Er wordt namelijk een heel ander soort ‘advies’ geboden. Die grote banken “adviseren” alleen hun eigen hypotheken. Wij van WC eend adviseren… WC eend. Is dat erg? De grote banken staan erom bekend niet de laagste rentes te bieden. Standaard is de spaarrente er flink lager en de hypotheekrente aanzienlijk hoger dan bij andere geldverstrekkers. En stel dat je bijvoorbeeld door een wijziging in regelgeving beter af bent met een hypotheek van een andere bank. Dan zal je dat van die grote bank natuurlijk niet horen. Van ons hoor je dat dus wel! En staar je vooral niet blind op de advieskosten (online of banken).

Wie zijn wij?

Wij zijn van die mensen die financiën oprecht leuk vinden. En met ‘financiën’ bedoelen we verzekeringen, hypotheken, bankzaken, uitzoekwerk, regeldingen. Dat werk. Zo zijn we nou eenmaal. Waar we ook goed in zijn, is om moeilijke dingen makkelijk uit te leggen aan mensen die ‘financiën’ niet als hobby hebben. Zodat je snapt waar je voor tekent en je een gerust gevoel hebt bij je geldzaken.

Sinds 2010 als Z&P advies en daarvoor jaren lange ervaring opgedaan bij banken en financieel advieskantoren helpen we mensen met hun bankzaken, verzekeringen en hypotheken, dus we doen dit al best wel een tijdje.

Weet je wat nog meer typerend is voor de adviseurs in ons team? Dat sterke rechtvaardigheidsgevoel. We kunnen er namelijk slecht tegen wanneer we horen dat iemand het ‘advies’ heeft gekregen om een (onnodig duur) product af te sluiten… Dan willen we laten zien dat het ook anders kan. Voor elke klant gaan we tot het uiterste om het best mogelijke advies te geven. Dus ook voor jou.

Vraag adviesgesprek aan

Wilt u ook een persoonlijk advies op maat zonder verrassingen?

In een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek leggen we u graag uit wat we voor u kunnen betekenen. Wilt u meer weten? Vul dan het formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.